Παρασκευή, 19 Αύγουστος

Αναζήτηση

Κατόπιν της ευλογίας που έδωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, είχαμε την χαρά να βρίσκεται ανάμεσα μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ με αφορμή την πανήγυρη των πολιούχων της πόλεως (στον μητροπολιτικό ναό της πόλεως μας Αγ Ιωάννου Μαρκοπούλου) ο οποίος εορτάζει την επέτειο των εγκαινίων που έγιναν το1904 από τον άγιο Νεκτάριο, στις 21 Μαΐου. Η πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου έγινε απο τον εορτάζοντα εκείνη την ημέρα, αγαπητό μας Δήμαρχο.

Ierotheos ag Ioanni 1

Κατὰ τὸν Μέγα Ἑσπερινὸ τῆς παραμονῆς (Παρασκευή, 7:00 μ.μ.) προεξήρχε ὁ  Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου καὶἉγίου Εὐστρατίου κ. Ἱερόθεος. Τον πλαισίωσαν οι ιερείς πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες Άγγελος Παυλάκης ιερατικός προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Παιανίας ο Π. Τιμόθεος Αγγελής Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Διευθυντής τού ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτου μας & Ιερατικός Προϊσταμένου του καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Σπάτων ο οποίος κήρυξε τὸν θεῖο λόγο. Ο π Νικοδήμου Ηλιοπούλου Ιερατικός Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου των πρωτοπρεσβυτέρων π Ιωάννου Μωραΐτη Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας& Πρόεδρου του Ε Σ του Μητροπολιτικού Ιερού Αγίου Δημητρίου Κερατέας, π Σταύρου Γούλα Ιερατικός Προϊσταμένου Του Ιερού ναού Προφήτου Ηλία Αγίας Παρασκευής, του π Παναγιώτη Ευσταθίου Ιερατικός Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Σπάτων υπευθύνου του Γραφείου γάμων& του Γραφείου Κοινωνικής διακονίας της ιεράς Μητροπόλεως μας, του εφημερίου του ιερού ναού αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου π Παναγιώτη πλόυμη ( χειροτονηθέντος προ διετίας στον ναό μας)των εφημερίων του ναού Π Σταμάτιου Νικολάκη & π Προκοπίου Ορφανού προέδρου του Ε. Σ & της Ε Φ Α του μητροπολιτικού ναού μας.

 Ierotheos ag Ioanni 2

Στο τέλος της λειτουργείας προσεφέρθη κέρασμα εκ μέρος του Ε. Σ στην αίθουσα του ναού, δώρα προς όλους τους ιερείς που παραβρέθηκαν και στον προσκεκλημένο Μητροπολίτη εκ μέρους του Ε. Σ

Κατὰ τὸν Ὄρθρο καὶ τὴν Θεία Λειτουργία, τὸ πρωὶ τῆς ἑορτῆς, προεξήρχε καὶ κήρυξε τὸν θεῖο λόγο ὁ  Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου καὶἉγίου Εὐστρατίου κ. Ἱερόθεος.  Τον πλαισίωναν οι ιερείς πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες π Μιχαήλ Λιούμης πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεως μας Ο π Νικοδήμου Ηλιοπούλου Ιερατικός Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου .Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερατικής περιφέρειας πρωτοπρεσβύτερος π Ιωάννης ορφανός πρόεδρος του Ε. Σ της Ε. Φ . Α του Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου & Επιτροπικού προέδρου του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλία μπαθίστας Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου ,των εφημερίων του ναού Π Σταμάτιου Νικολάκη & του πρωτοπρεσβυτέρου π Προκοπίου Ορφανού προέδρου του Ε. Σ & της Ε Φ Α του μητροπολιτικού ναού μας

Ierotheos ag Ioanni 3

Στο τέλος αντηλλάγησαν δώρα από τον σεβασμιώτατο προς τον εορτάζοντα δήμαρχο και την σύζυγο του και από τον δήμαρχο προς τον Σεβασμιότατο. Εκ μέρους του Ε Σ προσέφερνα σύνθεση ανθέων προς τον εορτάζονται δήμαρχο και την σύζυγο του απο τον πρόεδρο πρωτοπρεσβύτερο π Προκόπιο Ορφανό.

Sev Ierotheos se ag Ioanni 4

Sev Ierotheos se ag Ioanni 5

Sev Ierotheos se ag Ioanni 6

Sev Ierotheos se ag Ioanni 7

Sev Ierotheos se ag Ioanni 8

 

Τα ΝΕΑ του ΝΑΟΥ

Προγράμματα

Παρασκευή, Μάρτιος 18, 2022
Τρίτη, Φεβρουάριος 15, 2022
Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, λέγεται - «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το δεύτερο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής).
Σάββατο, Ιούνιος 06, 2020

Επίσημος διαδικτυακός χώρος Ενορίας Αγ. Ιωάννου Μαρκοπούλου